Jak to dobrze mieć wolny dzień. Szkoda tylko, że już dobiega końca i jutro znowu do pracy. Niemniej jednak udało mi się dzisiaj uchwycić wszystkie moje posiłki.
Od jakiegoś czasu jestem na nieco ujemnym bilansie, bo marzy mi się trochę ulepszona forma ;)
Posiłek I. Placek owsiany. Ja wiem, że już przynudzam z tymi plackami, ale co zrobić jak je kocham ;) Ostatnio trochę zmodyfikowałam proporcje składników i często piekę w piekarniku od razu 2 porcje, więc jak wstaję wcześnie rano to już mam gotowe śniadanie.
Posiłek II (przedtreningowy). Pieczona pierś z indyka i bataty, kapusta. Obiad-ideał, mogłabym jeść taki codziennie. Ostatnio zasmakowałam w batatach, czyli słodkich ziemniakach. Colesław z lekkim sosem zrobiony przeze mnie. Pewnie zabrzmi to mało wykwintnie, ale jestem smakoszem kapusty - to chyba moje ulubione warzywo.
Posiłek III (potreningowy). Pierś z indyka, bataty, papryka, bakłażan. Porcja wygląda na zdjęciu na wielką, ale większość talerza zajmują warzywa.
Posiłek IV. Sałatka z tuńczyka, jajka, orzechów i warzyw. Ostatni posiłek na pozytywne zakończenie dnia.
Poniżej tabelka z BTW i kcal wszystkich posiłków:
A co u Was dzisiaj dobrego na talerzu? Pozdrawiam i do usłyszenia :)
Ojej,jest idealnie...To byłby dla mnie idealny jadlospis z tym, ze kocham jaglanke(na wodzie,z jajkiem) i to na nią zamienialbym placka. A reszya idealnie wpasowuje się w mój gust/smak. Prosto i szybko=najlepiej. Proszę o więcej takich wpisów, chętnie się zainspiruje;)
OdpowiedzUsuńJaglanka na wodzie z jajkiem? Jestem ciekawa jak ją przyrządzasz, bo chętnie bym spróbowała, bardzo lubię kaszę jaglaną:)
UsuńJa też zakochałam się w tym placku i mi się nie znudzi :))
OdpowiedzUsuńNo to jesteśmy dwie :D
UsuńKurcze na ten placek owsiany jeszcze się nie skusiłam, a wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńBatatów w życiu nie jadłam! Kurcze, ale masz fajne pomysły na te posilki powiem Ci ;)
OdpowiedzUsuńale smacznie u Ciebie :) ten placek wygląda obłędnie, jak go robisz? :D
OdpowiedzUsuńTutaj podawałam przepis:
Usuńhttp://paryska88.blogspot.co.uk/2013/02/potrawy-z-jajem-przepis-na-idealny.html
Choć teraz częściej wrzucam podwójną porcję na blachę do piekarnika zamiast na patelnię:)
Przejrzałem Twój jadłospis pod kątem BTW, kcal i ogólnie składu i doboru... Powiem tak....
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie i profesjonalnie jesz! :)
Pozdrawiam
Dziękuję serdecznie za słowa pochwały:) Również pozdrawiam:)
UsuńKochana powiedz jak przyrządzasz ten sos do sałatki Coleslaw? Te bataty przed pieczeniem czymś doprawiasz?
OdpowiedzUsuńSos na całą małą lub pół dużej kapusty: 15g (1 łyżka) majonezu i 80-100 g jogurtu greckiego lub naturalnego, pół łyżki musztardy. Dodatkowo przyprawiam kapustę solą i pieprzem. Taki sos jest zdecydowanie lżejszy niż taki z przewagą majonezu, a smakuje bardzo podobnie:)
UsuńBataty z kolei wrzucam do miski, skrapiam olejem i mieszam ze szczyptą soli i pieprzu. Zwykłe ziemniaki bym doprawiła jeszcze pewnie czosnkiem i ziołami, ale bataty same w sobie mają specyficzny smak, więc szkoda byłoby go maskować przyprawami:)
Dziękuję za odpowiedź :)
UsuńMoże placek nie jest zbyt apetyczny, jak dla mnie, ale cała reszta - pyszności.
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować batatów! Słyszałam, że to samo dobro, a wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńJedzenie aż się głodna zrobiłam od samego patrzenia :D A batatów nie znoszę. Robiłam 3 podejścia, ale po prostu smak jest dla mnie nie do przejścia ;P
OdpowiedzUsuńbardzo fajne menu :) ja przez przeprowadzkę i remont zaniedbałam dietę i w ciągu dwóch tygodni momentalnie 2kg w dół i osłabienie organizmu i wizyta u lekarza. Niestety :(
OdpowiedzUsuńza tydzień wracam do normy - kuchnia będzie skończona i można zacząć żyć normalnie :)